Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

В областна администрация Ловеч ще бъде открита изложба на детски рисунки за Седмицата на гората

От 6 до 13 април във фоайето на областна администрация Ловеч ще бъде подредена изложба от детски рисунки, посветени на Седмицата на гората. Официално тя ще бъде открита от областния управител инж. Светослав Славчев на 6 април в 14 ч., като тогава и ще бъдат наградени най-добрите работи.

Конкурсът за рисунка е обявен от Държавното горско стопанство (ДГС) в Ловеч и е на тема „Аз обичам българската гора“. В него участници са ученици от първи до осми клас от началните и основните училища, попадащи в териториалния обхват на ДГС – от общините Ловеч и Летница.

Малките художници са предоставили близо 150 свои творби, отличени са по три в четири възрастови групи. Авторите им ще получат предметни награди, които ще им бъдат връчени от областния управител и директора на ДГС инж. Младен Миков.

Целта на конкурса е децата да представят своята визия за красотата на българската гора и грижата за нея и обитателите й.

Седмицата на гората е най-големият празник на българските лесовъди, отбелязва се всяка година в първата седмица на април.

Източник: oblasta.com

Подобни публикации

Back to top button