Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураПрепоръчани
Популярно

Читалището в Орешак ще отбележи на Лазаровден 125 години от своето създаване

На Лазаровден Народно читалище „Развитие – 1898 г.” в троянското село Орешак ще отбележи 125 години от своето създаване и тържествено ще бъде открита неговата реновирана сграда, съобщиха от Община Троян.

За последните 20 години читалището е спечелило 23 проекта. Със средства от Министерството на културата, Обществен форум на Община Троян, благотворителни концерти и събития са извършени ремонтни дейности на стойност над 50 хиляди лева, посочиха за БТА от администрацията.

През годините са ремонтирани всички репетиционни зали, санитарни възли и коридори, подменени са вратите, осветлението, дограмата. Направен е ремонт на зала „Цветно“, както и връзка за осветление и озвучение между зимна и лятна сцена. Рекламни винили показват дейността на читалището от много старо време. Подменен е надписът на сградата. Закупени са осветителен пулт за театрален състав и озвучителна уредба за танцов състав. Чрез Община Троян е реализиран проект за енергийна ефективност. От администрацията са отпуснати средства за тераса, стълбища, лятна сцена и още ремонтни дейности.

С изцяло нова визия читалището посреща своя юбилей. По този повод и по случай Лазаровден на 8 април (събота) от 11:00 часа на площада в Орешак се организира празник „Заедно на Лазаровден”.

В концертната програма ще участват самодейните състави към читалището, както и деца от детската градина и училището в Орешак. Ще гостуват мажоретният състав към СУ „Климент Охридски“ с ръководител Румяна Дулева.

За доброто настроение на присъстващите ще се погрижи народната певица Латинка Петрова, допълват още от общинската администрация.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button