Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Регионалният исторически музей в Ловеч е с нов директор

Регионалният исторически музей в Ловеч е с нов директор. Спечелилата конкурса за длъжността Силвия Георгиева поема поста от досегашния директор Капка Кузманова, която излиза в заслужена почивка. Официално и в присъствието на кмета на общината Корнелия Маринова, заместника й Венцислав Христов и екипа на културната институция се състоя предаването на поста.

Капка Кузманова благодари на своите колеги за съвместната работа. Тя разказа за БТА, че в институцията е от 29 години, като е започнала като уредник, а последните десет години е директор. „За мен цел номер едно през тези десет години е било да се доброто име и престижа на музея. В това отношение компромиси не съм правила, защото ние сме културна и научна институция, която трябва да дава пример със своя професионализъм. Нивото, което поехме от предходния директор Иван Лалев беше много добро. Успяхме да го запазим и много надградихме над него“, заяви за БТА Кузманова.

Тя е убедена, че се надгражда постигнатото, защото според нея Силвия Георгиева е много прецизна и работи професионално.

Основното предизвикателство пред новия директор е създаването на обща историческа експозиция, която ще бъде разположена в новия дом на културната институция – в ремонтиращата се сграда на Младежкия дом. „Това, което е постигнато до момента е огромно. С общи усилия с моите колеги ще продължим да надграждаме“, заяви за БТА Силвия Георгиева.

Сред плановете й са да се модернизира технически музей „Васил Левски“ и за да се възобновят Варошлийските вечери.

Силвия Георгиева работи от десет години  в Регионалния исторически музей в Ловеч. Започнала е като екскурзовод в Къкринско ханче, а от 2017 г. е уредник в музей „Васил Левски“ и материално отговорно лице на фондовете. Автор е на книгата „За историята на Къкринско ханче“.

Ръководството на Общината подари на досегашния директор картина на Белин Моллов и знака на кмета с „Най-добри пожелания“, а на новия директор пожела успех.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button