Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Представят японската култура в ловешко училище на 15 септември

Ловеч е сред седемте български града, в които тази година ще гостува инициативата „Дни на Япония“. Точно на 15 септември 2023 г., петък, по време на откриването на новата учебна година в ловешкото основно училище „Тодор Кирков“  ще се състои представяне на японската култура и традиции. Децата и младите хора са в специалния фокус на тазгодишното издание на „Дни на Япония“, съобщава в. „Аз-буки“.

За децата ще бъдат демонстрирани различни японски игри като кендама, фукувараи и ками-шибаи. Кендама, например,  е традиционна японска играчка за умения, версия на класическата игра с чаша и топка. Ками-шибаи  (хартиена пиеса) е форма на японски уличен театър и разказване на истории, която е преминала през времето и стига до днешното аниме. В двора на ловешкото училище в знак на приятелство пък ще бъдат засадени японски вишни сакура.

Дните на японската култура в България се провеждат за 34-ти път, Ловеч е включен за първи път. Дни на японската култура ще има още в София, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Стара Загора, съобщават организаторите от посолството на Япония и клуб „Приятели на Япония в България – Нихон Томоно Кай“.

Припомняме, че японският посланик г-н Нарахира посети Ловеч на 18 май 2023 г. Той имаше среща с кмета Корнелия Маринова, посети СУ „Тодор Кирков“, където 13  ученици от пети и шести клас  изучават японски език в клуб за занимания по интереси. Навярно това е причината и за предстоящото събитие.

Източник: Община Ловеч

Подобни публикации

Back to top button