Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Изложба, разказваща как се изпълнява войнският дълг, ще бъде експонирана в областната администрация Ловеч

Изложба, разказваща как се изпълнява войнският дълг, ще бъде експонирана в областната администрация.

Във фоайето на областната администрация ще бъде експонирана изложба фоторазказ за изпълнението на войнския дълг на няколко поколения военнослужещи. Тя е със заглавието „Фотодесант“ и е дело на Вилхелм Йоцов, фотографът на Военната академия „Г. С. Раковски“, който има зад гърба си половин век служба в българската армия.

Ще бъдат подредени 30 фотоса, показващи тренировка на учебни полигони, официални чествания и празници на армията, портрети на офицери, снаряди в полет, национални и международни обучения, срещи на върха на военнослужещи от страните членки на НАТО и др.

Изложбата вече е гостувала в София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Габрово, Севлиево, Сливен. В Ловеч ще бъде открита на 5 септември (11 ч.) и ще остане 20 дни. Организира се от Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ съвместно с Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите и Военната академия, с домакинството на областния управител и по инициатива на Военно окръжие ІІ степен – Ловеч.

Проявата е във връзка с 6 септември, Ден на Съединението на България, и 22 септември, Ден на независимостта.

Източник: Зетра

Подобни публикации

Back to top button