Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Нови директори има в Регионален исторически музей – Ловеч, както и в две детски градини в града

Нови директори има в Регионален исторически музей – Ловеч, както и в две детски градини в града. Силвия Стефанова Георгиева  (42 г.) спечели конкурса за директор на Регионалния исторически музей в Ловеч и от 4 септември ще е титуляр на този пост. Досегашният директор Капка Кузманова се отдава на заслужена почивка в пенсия.

Георгиева работи от 10 години  в РИМ – Ловеч, като 5 години е била екскурзовод в Къкринско ханче. От 5 години е уредник в музей „Васил Левски“ и материално отговорно лице на фондовете в отдел „История на България XV-XIX век“.

Автор е на книгата „За историята на Къкринско ханче“.

През месец май Община Ловеч проведе конкурс за директор на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ поради изтекъл мандат. Досегашният директор на културния институт Юлияна Цанева продължава да изпълнява функциите на директор за следващите 4 години.

През август се проведе и конкурс за директори на ДГ „Люляче“ – гр. Ловеч и ДГ „Мария Сиркова“ – гр. Ловеч, който беше спечелен от Ирена Кръстева и Геновева Стойкова.

Предишните директорки на детските заведения Стоянка Недялкова и Галя Дочева – и двете доайени в професията си, след дълги години на всеотдаен труд и усилия за добруването на децата излязоха в заслужена пенсия.

Източник: Зетра

Подобни публикации

Back to top button