Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Езиковата гимназия в Ловеч ще посрещне своя празник с ново учебно крило

Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч ще посрещне своя празник на 7 април с ново крило към учебната сграда. В средата на март завърши строителството по реконструкцията и пристрояването му. Очаква се в средата на май новата част да бъде въведена в експлоатация, когато бъде издаден Акт 16, съобщи за БТА директорът Радослав Хитов.

По думите му ремонтните дейности, които са на стойност над 1,4 милиона лева, са осъществени с финансиране по програма на Министерството на образованието и науката. Класните стаи в новия учебен корпус ще са достатъчни за преминаване на едносменен режим на обучение.

„Преустроен е старият физкултурен салон в две класни стаи и помещение за архив. След това са построени още 7 класни стаи – две на първия етаж, две на третия и три на втория етаж. Направен е и кабинет по рисуване, който досега беше в мъжкия пансион. Подпокривното пространство в бъдеще ще бъде преустроено в място за музикални дейности и за други младежки дейности“, обясни Хитов.

Той добави, че идеята на това пристрояване е да се запази духът на Американското девическо училище, основано в края на 19 век и изградено в началото на 20-ти, но и да придобие модерен вид на гимназия от 21 век.

„Езикова гимназия – Ловеч, която на 7 април ще отбележи своя празник, запазва във времето няколко традиции – да идват деца, които са мотивирани да учат, да работят учители, които знаят как да ги научат. Това е възможно, ако има материална база, която да отговаря на това обучение, което искаме да получат децата. С освобождаването на новите класни стаи ще имаме възможност на третия етаж на старото крило да изградим СТЕМ център“, заяви още директорът.

Той уточни, че до момента са направени разходи и от бюджета на гимназията на обща стойност над 60 хиляди лева за проектиране и непредвидени в проектната документация дейности.

Ръководството на училището е поискало още 60 хиляди лева безлихвен заем от Община Ловеч за подобряване на инфраструктурата около сградата и изграждане на нов портал на училището. Това е необходимо за безопасността, естетиката и функционалността на училищната среда. От общинската администрация информираха, че парите ще бъдат отпуснати.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button