Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Четири детски площадки в детска градина „Здравец“ в Троян ще бъдат обновени по проект

Община Троян ще получи финансиране за обновяване на площадки в детска градина (ДГ) „Здравец“ по проект „Красива България“. Троянското проектно предложение е едно от 64-те одобрени за финансиране и реализация през 2024 г. Това става известно от публикувания на сайта на Министерството на  труда и социалната политика (МТСП) списък с одобрени проекти за 2024 г.

„Дворовете на детските градини в общината последователно се обновяват със средства по проект „Красива България“ и от общинския бюджет. Всяка година се преценява къде е необходимо да бъде насочен ресурсът, съобразно необходимостта от промяна, естетизиране и подмяна на инфраструктурата и съоръженията“, каза за БТА Донка Михайлова, кмет на община Троян. Тя очаква в ранната есен проектът да бъде приключен и децата да могат да играят на обновените съоръжения.

Към началото на 2024 г. ДГ „Здравец“ е посещавана от общо 87 деца, каза за БТА Вяра Дочева, началник на отдел „Образование, култура, спорт и демографска политика“ в администрацията.

Проектът цели цялостно обновяване на общо четири детски площадки на територията на градината, поставяне на нова настилката, беседка, маси и столчета за отдих, допълниха от администрацията. Общата стойност на проектното предложение е 234 136 лв. Проект „Красива България“ ще осигури 60 % от необходимото финансиране, а останалите 40 % са за сметка на общинския бюджет.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button