Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини
Популярно

Японският посланик приятно изненадан в Ловеч от интереса на учениците към родината му

Изключително съм изненадан от постиженията и големия интерес на учениците към нашата страна и нашия език, каза посланикът на Япония в София Негово Превъзходителство г-н Нарахира Хироши, който посети Ловеч на 18 май 2023 г. Той имаше срещи с кмета Корнелия Маринова, посети СУ „Тодор Кирков“, където ученици изучават японски език в клуб за занимания по интереси, разгледа Покрития мост и Художествената галерия „Проф. Теофан Сокеров“. За събитията съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

На официална среща с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова посланик Нарахира разказа, че България е много интересна за японците с културната среща на Изтока и Запада. По думите му това не може да се види в Париж или Лондон. България е с богати природни и исторически дадености, които са основа за развитието на богат културен и исторически туризъм. Той посъветва да се съставят повече общи пакетни дестинации и да се популяризират сред японските туристи.

Кметът на Ловеч му разказа за обновената туристическа платформа в интернет и какво предстои още да се направи. Посланик Нарахира Хироши получи картина на Покрития мост, нарисувана от Паола  Стоева. Нека днешната  среща бъде като мост между нашите две страни, каза кметът Корнелия Маринова.

В разговора взеха участие председателят на ОбС  в Ловеч Петър Цолов и зам.- кметът Даниел Колев. В японската делегация бе и г-жа Кономи Нагашима, културен аташе на посолството.

С хляб и сол бе посрещнат посланикът от учениците в  СУ „Тодор Кирков“. Специална програма бяха подготвили за японските гости домакините, част от нея беше японска детска песен. Дърво с пожелания имаше във фоайето, на което гостите написаха своите послания към училището.

След поздравителните слова посланикът посети час по японски език, разговаря с децата, като се интересуваше с какво Япония е интересна за тях. След това разгледа и дейността на други клубове.

Директорът на училището Росица Маринова връчи на гостите специално изработен плакет по повод 80-годишнината на учебното заведение.
На пресконференция посланик Нарахира Хироши изказа задоволството си от срещите, похвали кметът на града и изрази надежда отношения с Ловеч да се развиват. Той каза, че в очите на японците България е силен положителен образ, свързва се с българското кисело мляко, с празника на розата и сумиста Котоошу. Директорът на училището Росица Маринова разказа, че в клуба за занимания по интереси „Японски език и култура“ участват 13 деца от 5 и 6 клас под ръководството на учителката Моника Стоянова.

Източник: lovechtoday.eu

Подобни публикации

Back to top button