Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Традиционният раликрос край ловешкото село Баховица и тази година ще събере състезатели и зрители от цяла България, съобщиха от Община Ловеч

Традиционният раликрос край ловешкото село Баховица и тази година ще събере състезатели и зрители от цяла България, съобщиха от Община Ловеч. Днес и утре там ще се състои 35-ото издание на раликрос “Ловеч”, втори кръг от националния шампионат. Организатор е Автомобилната федерация на България. В организационния комитет са включени кметът на Ловеч Корнелия Маринова (председател) и заместник-кметът Даниел Колев, директор на състезанието е Ивелин Йончев.

Днес са свободната и официалната тренировка, както и първият квалификационен манш. В неделя ще са останалите турове, полуфиналите и финалите, съобщи за БТА Ивелин Йончев.

Ще участват 28 автомобилисти от пет клуба от цялата страна. Пилотите ще се състезават в четири дивизии – автомобили (4х4) с турбо, с предно предаване до 1600 кубика, със задно предаване до 2000 кубика, коли с предно предаване до 2000 кубика. Трасето е с дължина 1050 метра. По традиция ще има и надпревара за купа “Лада”.

Йончев припомни, че първото състезание по раликрос в България е проведено на трасето край село Баховица.

За пилотът от Ловеч Галин Димитров адреналинът и емоцията от надпреварата са неописуеми. Пред БТА той разказа, че е състезател на клуб АСК “Старт М Криводол”. Участвал е в две състезания – в Баховица миналата година е взел бронзов медал, а на писта Иново т.г е станал втори. Амбицията му сега е отново да се изкачи на стълбичката. Той е на 28 години, занимава се с дизайн на тениски, изработване на стикери и карикатури. По думите му “бензинът е в кръвта му” още от малък. От дете мечтае да се състезава, а не да е само зрител. “Адреналинът не може да се опише с думи, чувството е невероятно във всяка секунда от цялото състезание”, посочи Димитров. Той вярва, че първата позиция е постижима и златото е близо, въпреки че състезателите са много добри и конкуренцията е голяма.

Димитров допълни, че в България липсват достатъчно писти, на които да се тренира и на които да се организират състезания. „За да се развива този спорт, е задължително да се изградят още писти. А така може да се помогне и да се намали войната по пътищата, младите рейсъри да дават газ там, вместо на пътя“, коментира Галин Димитров.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button