Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

С дефиле, празнична програма и награждаване на изявени учители и ученици в Ловеч ще бъде отбелязан 24 май

С дефиле, празнична програма и награждаване на изявени учители и ученици в Ловеч ще бъде отбелязан Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, съобщават от общинската администрация. Изявените дейци в областта на образованието и възпитанието ще бъдат удостоени с ежегодната персонална награда барелеф „Св. св. Кирил и Методий“.

За постигнати високи и трайни резултати в педагогическата работа други учители ще получат грамота. На учениците, допринесли за утвърждаване името на образователните институции и Община Ловеч, ще бъде връчен плакет „Св. св. Кирил и Методий“.

БТА припомня, че миналата година с барелеф „Св. св. Кирил и Методий“ бяха наградени петима учители от ловешките училища и детски градини – Миглена Маринска, Мариета Маркова, Нели Виткова – Георгиева, Поля Георгиева, Тотко Рогашки.

Празникът  в петък ще започне с молебен в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“. След това от пешеходната зона пред площад „Г. М. Димитров“ ученици и учители от ловешките училища ще тръгнат в празнично дефиле до площад „Екзарх Йосиф Първи“, където и ще се състои тържествената церемония по награждаването.

В празничната програма ще се включат деца и ученици от ловешките детски градини и училища.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button