Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
СпортТОП новини
Популярно

Празникът на спортните клубове в Ловеч се пренасочва за 25 май

Поради лоши атмосферни условия предвиденият за 17 май празник на спортните клубове в Ловеч ще се проведе на 25 май, четвъртък. Мястото и началото се запазват – площад „Екзарх Йосиф I“, начало от 18.00 часа.

Както съобщихме, Българската федерация „Спорт за всички“ организира за 30-ти път Национална спортна проява „Световен ден на предизвикателството 2023“, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

В град Ловеч проявата се организира от Община Ловеч

Празникът на спортните клубове ще бъде посветен на 17 май – Ден на българския спорт. Проявата дава възможност за представяне дейността на спортните клубове от град Ловеч пред широката общественост и ще допринесе за популяризиране на техните състезатели и треньори, както и на видовете спорт, които се развиват в града. Целта е да бъдат показани техните постижения, за да увличат последователи сред подрастващите и да се покаже, че в Ловеч, въпреки трудностите, се съхраняват и развиват традициите в спорта.

Националната кампания „Световен ден на Предизвикателството 2023“ цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности.

Предизвикателството е спортно събитие, което ще представи заедно традиционни и нови спортни дисциплини, както и съвсем нови, набиращи популярност спортове за малки и големи. Това е една възможност за участие в индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи и хора в неравностойно положение.

Организаторите имат желание да организират един прекрасен и незабравим спортен ден на всички желаещи, които приемат спорта за предизвикателство, където е важно участието, а не победата.

Източник: oblasta.com

Подобни публикации

Back to top button