Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

По повод световния ден за борба с диабет в Ловеч ще се извършват безплатни изследвания

По повод световния ден за борба с диабет – 14 ноември, Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч организира ден на отворените врати.

С глюкомер ще се извършват безплатни изследвания на нивото на кръвната захар на желаещи граждани. Те са с профилактична цел и не се използват за диагноза и лечение, съобщи Маруся Върбанчева, главен секретар в РЗИ.

Изследванията са част от Национална програма за превенция и профилактика на хронични незаразни болести, организиране и провеждане на информационни и скринингови кампании за профилактика и предпазване от диабет тип 2 сред здраво население.

Изследванията в РЗИ – Ловеч, ще се извършат от 9:00 до 12:00 часа в кабинет 8 .

Световният ден за борба с диабета се отбелязва от 1991 г. по инициатива на Международната федерация за борба с диабета и с подкрепата на Световната здравна организация, показва справка на отдел “Справочна” на БТА. С резолюция A/RES/61/225 от 20 декември 2006 г. Общото събрание на ООН признава диабета като хронично, инвалидизиращо и скъпо за лечение заболяване и определя 14 ноември да се отбелязва като Световен ден на диабета от 2007 г.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button