Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниСпортТОП новини

Открита тренировка по паркур ще има на празника на Троян

Открита тренировка по Паркур ще има в Троян на 14-ти октомври – Петковден, съобщават от общинската администрация. Проявата ще започне в 16:00 часа в градинката пред Туристическия информационен център в града.

Ще се състои открита общодостъпна, спортна тренировка, с осигурени уреди и предпазни средства. Тренировката ще бъде извършена от професионални атлети от Спортен клуб „Рекриейт”. Приблизителна продължителност на обучението ще бъде два астрономически часа. Непосредствено преди същинската част, а именно тренировката (уъркшопа), ще се извърши кратка спортна демонстрация, за да се покаже в действие какво представлява спортната дисциплина паркур.

След тренировката за всички желаещи ще бъде изнесена кратка лекция/дискусия, в която членове на спортния клуб ще говорят за позитивите, идеалите и културата на спорта като цяло и в частност – паркурът. Лекцията ще бъде в интерактивен формат, за да стимулира интереса на слушателите и развие техните познания за активния и здравословен начин на живот.

Целевите групи са основно деца и млади хора, на възраст между 10 и 29 години, живеещи в община Троян. Ще има и награди, интерактивни въпроси, лекция за алтернативните спортове (паркур, фрийрънинг, трикинг) и активния и здравословен начин на живот.

БТА припомня, че Троян отбелязва своя празник на Петковден – 14 октомври. Тази година се навършват 152 години от обявяването му за град. Предвидена е богата културна и спортна програма.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button