Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Интерактивна инсталация бе представена в село Черни Осъм

Организацията за съвременно алтернативно изкуство и култура “36 Маймуни” и изследователят-прилеполог Антония Хубанчева представиха интерактивната инсталация “В малкия голям свят на прилепите” в залите на Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм. Събитието показа магичния свят на прилепите и тяхната ключова роля за екологичното равновесие и живота на нашата планета, съобщи Йорданка Якимова, занимаваща се с маркетинг и реклама в културната институция.

Участници в инсталацията бяха ученици от 4-ти и 7-ми клас от училища в общината. Те научиха за важността на летящите бозайници в наши дни. Изследователят-прилеполог Антония Хубанчева сподели своята страст и знание за прилепите, вдъхновяващи разкази и нови открития в областта на сензорната екология, как всъщност се прави научно изследване и по какъв начин различните науки си помагат.

Учениците бяха предизвикани да се превъплътят в прилепи, да изживеят техния свят през техните сетива, да опитат какво е да ловят плячка и да разберат колко храна им е необходима за дневното им преживяване.

Творческият екип зад инсталацията включва д-р Антония Хубанчева, Гергана Димитрова, Елена Шопова, Иво Стаменов-ОттО, Боряна Пандова, Никола Налбантов, Павел Терзийски и Веселин Веселинов-Еко. Те създадоха магична среда, която спомогна за предаването на знания и преживяването на учениците, посочи Якимова.

Инсталацията се представи в партньорство с Природонаучния музей в село Черни Осъм. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”, програма „Едногодишен грант ‘22“ и „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“. Партньори са също Националният природонаучен музей при БАН и Интеркултура Консулт.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button