Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Община Ловеч прехвърля на държавата акции от капитала на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“

Общински съвет-Ловеч взе решение за безвъзмездно прехвърляне на държавата акции на Община Ловеч от капитала на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“-Ловеч.

Това стана след получено писмо от Министерство на здравеопазването, с което от там предлагат болницата да стане изцяло държавна.

Досега капиталът на дружеството бе разпределен така:

За държавата 79,67 процента, представляващи 310 548 акции, всяка от които с номинална стойност 10 лева. За Община Априлци – 0,45 процента, за Община Летница – 0,66 , за Община Ловеч – 8,48 процента, за Община Луковит – 2,33 процента, за Община Тетевен – 2,62 процента, за Община Троян – 4.04, за Община Угърчин – 1,00 процент, за Община Ябланица – 0,75  процента.

С оглед икономическите показатели за финансовата 2022 година, отразени в годишния доклад на изпълнителния директор, за дружеството е настъпило значително увеличение на разходите и ако през текущата 2023 г. не настъпят промени във финансирането, е възможно значително да се увеличат просрочените му към момента задължения и загуби.

Предвид значителния ръст на цените на ток и газ, увеличение на минималната работна заплата, увеличение на цените на медикаменти и консумативи, нарастване на разходите за извънреден труд, поради кадрови дефицит, при ограничение на постъпленията и наличие на финансов стандарт за управление МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – гр. Ловеч, няма да е налице достатъчен финансов ресурс за увеличение на работните заплати до приетите нива. Това неминуемо ще доведе до нови загуби на персонал и усложняване на въпроса с недостига на медицински специалисти.

Надяваме се това да улесни управлението на болницата и да доведе до положителни резултати, каза кметът Корнелия Маринова.

Репортаж по темата може да гледате тази вечер в програмата на ТВ Зетра. От думите на кмета Корнелия Маринова ще може да разберете каква е позицията на Общината по казуса и какво е направено до момента.

Източник: zetramedia.com

Подобни публикации

Back to top button