Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини
Популярно

Образователни събития през месец юли в ПНМ-Черни Осъм

Информация за поредицата от интересни образователни събития, които ще се проведат през месец юли в Природонаучния музей в село Черни Осъм.

1. „Лято в люлката на природата“ по Културен календар към община Троян – събитие, което ще се състои на 7, 8 и 9 юли. Потапяне в атмосферата на природата чрез различни културни активности.

  • Лятно кино в двора на музея – на 7 юли от 20:00 часа ще бъде прожектиран български филм, под звездите в двора на музея.
  • Художествен пленер „Любим герой“ – на 8 юли от 10:30 часа, творчество чрез рисуване върху стъкло с Мая Съева.
  • В същия ден от 20:00 часа ще се проведе „Вечерта на щуреца“ – музикална вечер с Гери Костова и „Ядливите растения“ с Мирослав Димитров и Милена Георгиева.
  • Експедиция с водач – на 9 юли от 10:00 часа ще се организира разходка, която ще има за цел да запознае гостите с природата в района на Черни Осъм.

2. „Природа и МАТЕМАТИКА“ – всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 11:00 ч. през месеците юли и август, ще се провеждат безплатно уроци по математика за ученици от 5 до 7 клас с водещ Лилия Врачовска.

3. От 10 до 24 юли открита изложбата „ДОМ – в обятията на българските планини“ на Иван Христов, като официалното откриване ще се състои на 10 юли в 18:00 часа в музея.

4. Летни дейности за деца – от 17 до 21 юли, между 10:00 и 14:00 часа, ще бъдат провеждани занимания за деца на тема „Птиците около нас“ в Природонаучния музей.

5. На 29 юли, от 10:00 до 14:00 часа, се отбелязва Ден на Рейнджъра със събитието „Ако бях парков рейнджър“. В двора на музея ще има различни тематични занимания, като изследователски предизвикателства, катерачна стена, въжен тролей. Гости в събитието ще бъдат Скаутски клуб „Диви пчели“ от град Плевен, събитието е съвместно с Национален парк „Централен Балкан“.

Всички посетители, независимо от възрастта и интересите им, са добре дошли да се насладят на богатата програма и да открият красотата на природата чрез забавление и образование.

Източник: oblasta.com

Подобни публикации

Back to top button