Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Областната комисия по безопасност на движението обсъди мерките по обезопасяване на районите около училища и детски градини

На заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата днес общините и сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Ловеч, обявиха предприетите мерки по обезопасяване на районите около училища и детски градини предвид новата учебна година.

Лично чрез свои представители докладваха общините Троян, Тетевен и Луковит, онлайн се включиха общините Угърчин, Летница и Ябланица, от община Априлци съобщиха, че ще пратят доклада си своевременно, единствено община Ловеч не участва.

Като цяло от общините посочиха, че са извършили огледи на всички пешеходни пътеки, които са освежени и осветени, на пътните знаци, на огради и парапети на вход и изход на учебните заведения. От сектор „Пътна полиция“ заявиха готовност за акцията „Децата тръгват на училище“, създадена е и се изпълнява организацията по обходи, прегледи на пътни знаци, маркировка, парапети. Ще бъде осигурено полицейско присъствие навсякъде в първия учебен ден.

От РУО докладваха, че в детските градини и училищата се провежда обучение по безопасност на движението, провеждат се различни дейности и събития във връзка с Националния ден на безопасността на движението по пътищата 29 юни.

От БЧК информираха за предвидените действия във връзка с Европейския ден без загинали на пътя, който ще се проведе на 21 септември. В инициативата ще се включи и областната администрация.

Източник: Зетра

Подобни публикации

Back to top button