Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Нова социална услуга за ранно детско развитие се предлага в Тетевен

Нова социална услуга за ранно детско развитие се предлага в Тетевен, след успешно реализиран проект на Министерство на труда и социалната политика – „Услуги за ранно детско развитие от Общностен център за деца и семейства – Тетевен ”, съобщават от общинската администрация.

Услугата Общностен център за деца и семейства (ОЦДС) –Тетевен, вече е държавно делегирана дейност със собствен бюджет, а доставчик е Община Тетевен. Целта е осигуряване на устойчивост на приключилия проект и развитие на социалните услуги за деца и семейства, живеещи на територията на общината.

ОЦДС е иновативна социална услуга в подкрепа на деца от 0 до 7-годишна възраст и техните семейства, като ще се предоставя от екип специалисти – ежедневно, почасово и мобилно, в зависимост от потребността, допълват от администрацията.

Услугата цели превенция на социалното изключване, намаляване на бедността чрез предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие, насочени към деца от уязвими групи, включително деца с увреждания и техните семейства, както и на бъдещи родители.

ОЦДС ще осъществява информиране и консултиране относно съществуващата мрежа от услуги и достъпната за родителите и за детето финансова подкрепа. Тя ще включва и консултация по проблеми, които възникват при ежедневната грижа за детето, родителските отговорности, както и семейните трудности, свързани с необходимостта от осигуряване на грижите за децата от 0 до 7 годишна възраст.

БТА припомня, че в Тетевен има също Дневен център за лица с увреждания, Център за обществена подкрепа, Център за настаняване от семеен тип на възрастни хора с умствена изостаналост и Домашен социален патронаж.

Подобни публикации

Back to top button