Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

С шест процента се е увеличил броят на местата за настаняване в Ловешка област за година

През октомври 2023 г. в област Ловеч са функционирали 88 обекта с 10 и повече легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване, с 1944 стаи и 4090 легла в тях. В сравнение с октомври 2022 г. общият брой на местата за настаняване, функционирали през периода, се увеличава с 6%, а на леглата в тях – с 12 на сто, отчитат от отдел „Статистически изследвания“ – Ловеч.

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване през октомври м.г. е 22 441, или с 6,6 на сто по-малко в сравнение със същия месец на предходната година. Българските граждани са реализирали 21 290 нощувки, а чуждите – 1151.

Приходите от нощувки са с 13,7 процента повече в сравнение с октомври 2022 година, като от българските граждани се увеличават, а от чуждите туристи намаляват.

БТА припомня, че за първото полугодие на 2023 г. в община Троян отчетоха ръст на туристите и на реализирането нощувки в сравнение с предходната година.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button