Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

В Ловеч коледари посетиха кмета Страцимир Петков

В Ловеч коледари посетиха кмета Страцимир Петков, а след това с празнично шествие преминаха по централната пешеходна зона на града. В стария квартал “Вароша”, където е разположен коледния базар кметът Петков почерпи с баница за празника.

Коледарската група от селата Радювене и Баховица благослови жителите на Ловеч за празника:

“Стани ми стани Нине, Нине господине, че ти идат добри гости. Стани ми стани Нине, Нине господине, добри гости коледари…”.

“Да пожелая да сме живи, да сме здрави, догодина пак да се съберем по това време, благоденствие и мир. Трябва да се спазват българските традиции”.

Кметът Страцимир Петков посрещна коледарите облечен в автентично коледарско облекло и почерпи ловчанлии и гости на града с баница и мезета за празника:

“Хората трябва да започнат да се уважават един друг възможно най-много, защото така ще дадем позитивизъм на града ни, необходим за развитието му. Пожелавам на всички здраве на първо място и вяра”.

Допълнително коледно настроение създаде и общинският духов оркестър, а на площада във “Вароша” се изви празнично хоро.

“Опитахме баницата, много вкусна беше. И се усеща повече коледно настроение и коледен дух. Весела Коледа, с пожелание да са живи и здрави всички. Трябва да продължи традицията. В Ловеч най-после се върна коледния дух. Много ни харесва, страхотен празник”, заявиха част от празнуващите.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button