Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноТОП новини
Популярно

Международният ден за борба с дрогата ще бъде отбелязан в Ловеч с младежки фест

Международният ден за борба с дрогата ще бъде отбелязан в Ловеч с младежки фест. От 1988 г. отбелязваме 26 юни като Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества. За такъв той е определен с резолюция на Общото събрание на ООН от 7 декември 1987 г. Идеята на инициативата е всички хора по света да изразят своята активна позиция и съпричастност с усилията за ограничаване разпространението на наркотиците.

Тази година мотото на кампанията е: „Споделяйте факти за наркотиците. Спасявайте животи.” По този начин се поставя акцент върху ролята на информираността за наркотиците в две направления:

  • по отношение на опасността за здравето, която те представляват;
  • по отношение значението на превенцията, лечението и грижите след употребата им.

В тази връзка Общински съвет по наркотични вещества и Местна комисия срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организират младежки фест “Заедно срещу дрогата“  с участие на младежки формации от Ловеч.

Целта на организаторите е чрез универсалния език на музиката да се създаде онази неповторима атмосфера на младите хора, която да ги стимулира към общуване. Училището и родителите обаче остават основните лица, които трябва да следят и говорят за вредата от растящата сред тийнейджърите пандемия и последствията от нея. За пореден път да  се обединим около целта  и да разберем сериозността от последствията от употребата на наркотици. Общински съвет по наркотични вещества и превантивно – информационен център за борба с наркотичните вещества като действащо звено към съвета ще организират около сцената информационни щандове с превантивно – информационни и рекламни материали за целта.

Източник: lovechtoday.eu

Подобни публикации

Back to top button