Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини

Кръщават стадиона в Ловеч на Ферарио Спасов

Футболни фенове официално за внесли предложение стадионът в Ловеч да бъде прекръстен на името на Ферарио Спасов.

Именитият треньор загина преди дни в тежка катастрофа на главния път Варна – София, когато бе ударен от движещ се с огромна скорост спортен автомобил.

Именно в Ловеч той оставя най-голяма следа. Спасов има 350 мача за клуба като играч, а след това под негово ръководство ловчанлии стават шампион през 1999 година и печелят Купата на България две години по-късно. Ръководил е и Академията на Литекс.

Той е бил треньор на клуба в общо три периода, а ловешката футболна общественост прати предложение до Общинския съвет и кмета на града, което гласи:

“Постъпило е предложение, в което жителите на град Ловеч можем да поискаме от Общинския съвет и от кмета на Община Ловеч г-н Страцимир Петков стадионът да носи името на Ферарио Спасов. Очаква се в най-скоро време предложението да бъде внесено официално и гласувано на първото заседание на новата местна власт. Като футболист Феро записва 350 мача за Осъм (Ловеч) в два периода (1979-83 и 1986-93). После е старши треньор на тима, с който става шампион през 1999 г. и печели купата през 2001 г. Ръководил е и Академията на Литекс”.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button