Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Двама нови заместник- кметове ще има община Троян, Ангел Ангелов остава начело на финансовия ресор

Двама нови заместник-кметове ще има община Троян. Това са инж. Николай Райковски и Вероника Тодорова. Те бяха представени днес на извънредно заседание на Общинския съвет от кмета Донка Михайлова, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Инж. Николай Райковски е досегашен директор на Дирекция “Строителство”. Той поема поста след пенсионирането на инж. Бистра Чолакова. Инж. Райковски има дългогодишен опит в сферата на строителството. През 2015 г. той пое отдел “Строителство и инженерна инфраструктура”. Преди това бе част от администрацията, в ролята си на главен специалист “техническо обслужване” в друг общински отдел – “ТСУ, кадастър и регулация”. Завършил е строителния техникум в Плевен и Минно-геоложкия университет “Св. Иван Рилски”. Преди назначението си в Община Троян е бил пет години служител в общинското водоснабдително дружество “ВиК – Стенето” ЕООД, а преди това три години е работил като технически ръководител в строителна фирма, в частния сектор. Инж. Райковски е участвал в екипа за управление на най-мащабния строителен проект, осъществяван от Община Троян – “Изпълнение на втори етап на интегрирания воден цикъл на град Троян”, на проектите за реконструкция на ул. “Г. С. Раковски” и други. Той ще оглави ресора “Устройство на територията, строителство, планиране и проекти” и пряко ще ръководи и контролира дейността на дирекциите “Анализ, планиране и проекти”, “Устройство на територията” и “Строителство”.

Вероника Тодорова е позната като артистична, творяща личност. След като прекарва близо 20 години в Германия, се завръща в родината, в селото, с което свързва детството си – Дебнево, и започва да преподава на деца в местното училище. Тодорова е била на едни от най-големите сцени, със световноизвестни изпълнители. Дирижира два оркестъра, преподавател е в различни училища и музикални школи. За кратко време тя съумя да допринесе за културния живот на общината като създаде и разви музикалния фестивал “Jam on the river”. Създава и модел на иновативно обучение по музика в Основно училище “Иван Вазов” в Дебнево. Преподава музика в читалище “Наука 1870” в Троян. През 2023 г. получава награда от кмета на общината за постижения в образованието.

Новите предизвикателство и отговорност пред нея са свързани с поемането на ресора “Образование, култура, социални и младежки дейности”, който до скоро заемаше новоизбраният общински съветник Розалина Русенова.

Ангел Ангелов, който е част от ръководния екип на администрацията от 2011 г., остава начело на ресор “Бюджет, финанси и общинска собственост”.

БТА припомня, че Донка Михайлова спечели изборите в планинската община още на първи тур. За нея са гласуваха 77,15 на сто, или 8307 души. Председател на Общинския съвет е Петко Пенков.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button