Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини

Хандбалистите от “Осъм” Ловеч се завърнаха като шампиони от Сърбия

На 10-ото юбилейно издание на международния турнир по хандбал “Купа Смедерево” (в едноименния град в Сърбия) шампион заслужено стана ХК “Осъм” (U16) от Ловеч. Турнирът се проведе в дните 23 -27 август 2023 г. и събра изключително много отбори. През годините в него участват представители на Европа и света във всички възрастови групи (деца, момчета, момичета, юноши и девойки), съобщиха от Общината.

ХК “Осъм“ спечели и грабна златните медали и златната купа. За най-полезен играч (MVP) беше избран състезателя на “Осъм“ Даниел Иванов – напълно заслужено. В предварителната група “Осъм“ започна с равенство срещу домакините от Смедерево 13-13 на откритата площадка до река Дунав. В следващата среща, играна в хандбалната зала на училището “Димитре Давидович“, “Осъм“ победи унгарците от “Fot Se 1913“ с 22-10.

Отново в същата зала последва българското дерби между “Осъм“ и “Локомотив“, завършило при зрелищно равенство 15-15 с бомбен удар на Даниел Иванов 2 секунди преди края.

Последва победа над “Потаисе Плетекс“ от Сърбия, които бяха направили равен с “Локомотив“. Отново на откритото игрище до Дунав ловешките състезатели не оставиха никакви шансове на сърбите и ги победиха с 23-13. Момчетата набираха игрови ритъм и започваха да играят от мач на мач все по-силно.

На следващия ден “Осъм“ победи гърците от “Filipos Veria“ с 25-13. И така ловчалии успяха да достигнат до полуфинала, където ги чакаше тежък съперник. Той беше завършил като първи в другата група с изразителни победи срещу своите съперници – това беше силният отбор от Гърция Feronas Verias.

Мачът беше истинска битка, но ловешките момчета показаха по-добра психическа устойчивост на терена. Битката беше жестока, но в крайна сметка “Осъм“ грабна победата с резултат 20-18 и заслужено отиде на финал.

Там съперник беше коравият тим на домакините от Смедерево. В този мач българските таланти спазваха стриктно указанията, които им бяха дадени от треньорите. Със страхотна защита и добри спасявания на вратарите владееха инициативата през цялата среща срещу сърбите. През втората част треньорът на Смедерево прибягна към лично пазене на остриетата на “Осъм“ Даниел Иванов и Никола Христов. Но и това не помогна на домакините.

С добри спасявания на вратата се отчетоха Теди Каракочев и Георги Георгиев, а с бързи контраатаки на Преслав Георгиев и Стоян Алексиев ловешкият отбор започна да трупа преднина в резултата. Иво Рачев и Станислав Тодоров също отбелязаха важни попадения.

Подкрепяни от българските момичета от отбора на “Кремиковци“- София, които не спираха да скандират ,,Българи юнаци”, момчетата взеха пълен контрол върху мача и с бързи контраатаки поведоха със 8 гола (19-11).

Всички момчета играха страхотно и успяха да спрат в защита най-добрия играч на Смедерево номер 44, който е национал на Сърбия.

И така накрая срещата завърши с победа за “Осъм“ с резултат 21-15 и заслужено българските лъвчета спечелиха трофея.

Лично посланикът на България в Сърбия Петко Дойков дойде от Белград да наблюдава финала, а след срещата поздрави всички състезатели и треньорите, като сподели, че се радва много и че се гордее с такива млади и талантливи българи. Той поздрави и треньорите за всеотдайната работа и труд, които полагат.

Източник: Фокус

Подобни публикации

Back to top button