Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Общините Ловеч и Троян ще кандидатстват за доставка на електрически автобуси

Общините Ловеч и Троян ще кандидатстват за доставка на електрически автобуси за обществен транспорт. За целта кметовете Корнелия Маринова и Донка Михайлова подписаха партньорско споразумение за устойчива екологосъобразна градска мобилност и свързаност на територията на двете общини.

От общинската администрация уточниха, че документът урежда правата и задълженията на страните във връзка с кандидатстването и изпълнението след сключване на договор за финансиране при одобрение на предложение за изпълнение на инвестиция.

Предложението е пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството за предоставяне на финансиране от Механизма за възстановяване и устойчивост.

Целта е да се подкрепи устойчивата градска мобилност чрез мерки за развитие на екологични, безопасни, функционални и енергийно ефективни транспортни системи; да се създаде обществен транспорт с по-малко потребление на енергия, което ще доведе до спестяване на публичен ресурс; да се реализира ефективна свързаност между населените места.

Община Ловеч е водеща община (водещ партньор) при подготовката, изпълнението и управлението на проекта, като е пряко отговорна за целесъобразното и законосъобразно управление на проекта и осигуряване качественото изпълнение на заложените дейности.

Двете общини са възложители на обществените поръчки за избор на изпълнители на дейностите по подготовка на проекта и изпълнение.

Предвижда се доставка на нови превозни средства – автобуси за обществения транспорт с нулеви и по изключение с ниски емисии, насърчаването на чисти и енергийно-ефективни пътни превозни средства – електрически автобуси, както и осигуряване на зарядни станции за превозните средства.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button