Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Зачестяват сигналите за унищожени кошери от мечки в Ловешко

Зачестяват сигналите за щети, нанесени от кафява мечка върху личните стопанства на територията на Държавните горски стопанства в Ловеч и Троян.

Последният сигнал за набези на кафява мечка е от вчера от ловешкото село Стефаново, разказа за БТА кметският наместник Иван Джуров. Унищожени са кошерите на двама собственици на пчелини в Старо Стефаново. „Хората ги е страх да излязат. Започват да си залостват вратите да не би да влезе мечка. В сряда е била и в село Прелом. Пострадалите стопани са подали жалби до Община Ловеч, за да бъдат обезщетени“, обясни Джуров и добави, че местните се притесняват да изкарват и животните на паша.

„При сигнал за щети отиваме на място и извършваме съвместна проверка със служители на Регионална инспекция по околната среда и водите – Плевен, общината, Районно горско стопанство – Ловеч. Оценяват се щетите и се изплащат обезщетения от държавата. В момента се актуализира Националният план за действия за вида кафява мечка. Популацията на кафява мечка става все по-голяма и в бъдеще може да се наложат непопулярни действия, добави още Миков.

Източник: 24 часа

Подобни публикации

Back to top button