Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

За поредна година ОУ “Проф. Димитър Димов” в Ловеч посреща учебната година като строителна площадка

Шеста поредна година основното училище “Проф. Димитър Димов” в Ловеч започва учебната година като строителна площадка.

Още от 2018 г. общината започна реализацията на проект за цялостна рехабилитация на дворното пространство на училището и изграждане на спортна зала, но и до днес проектът не е завършен, а строителните дейности продължават, след като бяха подновени в края на август.
Има надежда, че до края на календарната година този ремонт и изграждането на спортната зала в двора ще приключат и децата ще разполагат с нормална спортна база.
“Училището по една или друга причина ще бъде като строителен обект, естествено обезопасен за учениците. Срокът, който е заложен в обществената поръчка, така или иначе ще бъде изпълнен, приблизително около 60 дни, но това не значи, че срокът не може да бъде удължаван във връзка с предстоящи метеорологични условия. Няма определена дата, в която той ще бъде завършен“, обясни в интервю за БНР зам.-кметът на Ловеч Даниел Колев. По думите му предписаното е отстранено и обектът е приет от втората фирма-изпълнител.
Директорът на училището Любомир Христов искрено се надява скоро този обект да бъде завършен, защото през последните години училището е загубило много ученици именно заради това:
Това отблъсна част от потенциалните ни ученици, които са от района. Най-малко една паралелка от ученици, които би трябвало да са при нас, родителите им ги записаха в други училища“.
“Пета година сме лишени от открита спортна база, което пречи на нормалното провеждане на часовете по физическо възпитание и спорт”, посочи още той. И добави:
Жалкото е, че почти един випуск завърши обучението си с надеждата, че ще започнат да играят във физкултурния салон и така и не успяха“.
Тази година училището ще посрещне 270 ученика. 
Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button