Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

В община Троян започна петото издание на проекта „Научи се да караш ски“

За пета поредна година ще бъде осигурено безплатно обучение по ски на всички деца в начален етап на обучение в община Троян, съобщи заместник-кметът Вероника Тодорова.

Тази година проектът на Българската федерация по ски и Министерството на младежта и спорта „Научи се да караш ски“ ще обхване около 200 деца.

Тъй като желаещите да се включат в обучението по дисциплините „Алпийски ски“ и „Ски бягане“ са повече от определените места, децата, които остават извън списъка, ще преминат обучение при същите условия на проекта, но с финансиране от Община Троян, добави Тодорова.

Осигурен е транспорт и обяд. Медицинското обслужване, ски учителите и ски оборудването са предоставени от Ски център „Сима“. Обученията вече са започнали и ще продължат до края на февруари. Заниманията са предвидени в рамките на пет астрономически часа, с включени почивки и обяд. В края на обучението ще бъде организирано състезание, а победителите – две момичета и две момчета в двете дисциплини, ще получат като награда 4-дневен ски лагер в зимния курорт Банско.

По проекта са издадени и специални брошури с кратка информация и насоки за правила за поведение на пистата, съвети за използване на седалков лифт, влек и др.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button