Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Троянското село Белиш ще отпразнува 418-ата годишнина от основаването си с благотворителен концерт на 1 юни

Троянското село Белиш ще отпразнува 418-ата годишнина от основаването си с благотворителен концерт на 1 юни, съобщи за БТА Мирчо Мирчев, кмет на населеното място.

Целта на събитието е да бъдат събрани средства за възстановяване на салона за културни мероприятия в селото, който е унищожен от пожар през февруари 2023 г. Изгорялата обществена сграда е била единствената, в която местните хора са имали възможност да се събират.

„В селото има млади хора, има желание за развитие на културен живот, но няма място, което хората могат да ползват за целта“, каза Мирчев.

Това не е първото събитие, с което местните жители се опитват да съберат средства за възстановяване на сградата. До момента са събрани около 10 хиляди лева, допълни кметът на Белиш.

Участие в програмата ще вземат Райко Кирилов, Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови, фолклорна формация „Кипра“, Веселин Вачев и формация „Българи“, певиците Съни, Вили Станева и Емилия Валенти. Част от концерта ще бъде и танцова формация „Феерия“. Изпълнителите са заявили, че ще участват безвъзмездно в проявата.

Събитието се организира с подкрепата на Община Троян.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button