Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

ОПУ Ловеч предлага за ремонт 30 участъка

Предложение до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за ремонт на близо 30 участъка от републиканската пътна мрежа е подало Областното пътно управление (ОПУ) в Ловеч. Това обяви пред областния управител Виктор Стойчев директорът на ОПУ инж. Йордан Първанов, съобщават от областната администрация.

„Това е подготовка на пътищата за експлоатация през предстоящия зимен сезон“, каза за БТА областният управител. Той уточни, че става дума за текущи ремонти по участъци основно от третокласната пътна мрежа. „Добре е, че се обръща внимание на третокласните пътища, които в последните години не бяха приоритет“, добави Стойчев.

Дейностите включват изкърпване на повредени площи и деформации на настилката. Предвидени са и възстановителни работи по мостово съоръжение до Луковит и тунела на обходния път на Ловеч за Троян. Ще бъдат още подравнени банкети, изрязани храсти и изсъхнали дървета.

Средствата са по бюджета на АПИ, предвиденото финансиране е в размер на 1,4 милиона лева. Чака се одобрение на предложението, за да започнат ремонтните работи, допълват от администрацията.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button