Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Окръжната прокуратура в Ловеч разследва смъртта на пациент при пожар в психиатричната болница в града

Продължават действията на Окръжната прокуратура в Ловеч по образуваното досъдебно производство за смъртта на пациент при пожар в Държавната психиатричната болница в града, съобщават от прокуратурата.

От там припомнят, че на 2 октомври, около 19:30 часа е възникнал пожар в лечебното заведение. В резултат на пожара е настъпила смъртта на 25-годишен мъж от Троян, който е бил на лечение в болницата. С постановление на окръжния прокурор разследването по делото е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура – Ловеч.

В хода на разследването са извършени няколко последователни огледа на местопроизшествието. Изготвена е съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта на мъжа, според която той е починал вследствие на задушаване. Изискани са и всички относими по случая документи, разпитани са свидетели.

С оглед обективното и пълно изследване на всички обстоятелства назначената по делото тройна съдебно-медицинска експертиза е възложена на експерти от друг съдебен район.

Както БТА съобщи, назначени са комплексна пожаро-техническа и електротехническа експертиза и се очаква заключението по тях. Предстоят допълнителни разпити на свидетели и анализ на събраните доказателства.

В случай че бъдат събрани достатъчно доказателства за виновността на конкретни лица за извършени престъпления от общ характер, те ще бъдат преценени от наблюдаващия прокурор с оглед привличането им към наказателна отговорност, допълват от прокуратурата.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button