Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Няма опасност болницата в Ловеч да бъде закрита

Няма опасност Многопрофилната болница в Ловеч, която е с над 80% държавно участие да бъде закрита.

Това увери директорът на лечебното заведение д-р Алдин Начков, опровергавайки появилата се информация в някои медии, че болницата е пред закриване след като от началото на този месец поради липса на достатъчно лекари беше преустановена дейността в очното отделение, а миналия в родилното и отделението по физиотерапия.

Д-р Начков поясни, че в болницата в момента има 19 работещи отделения.

“За момента няма никаква опасност от закриване, болницата функционира нормално”.

Директорът допълни, че за възстановяване на дейността на трите затворени отделения са необходими по ощедвама лекари.

“Пуснали сме обяви, в процес на търсене сме чрез лични контакти на колеги. Идеята е да възстановимдейността. Тези отделения не са затворени завинаги, просто е преустановена временно дейността, докато се осигури нужния персонал, който трябва да отговаря на стандартите за да могат да функционират”.

Директорът на болницата каза още, че винаги има опасност да бъдат затворени отделения заради недостиг на кадри.

“Кадрите ни в някои структури са на минимум, други са добре подсигурени. Във всички отделенияпо-големия процент отколегите са на пенсионна възраст, но аз се надявам и вярвам, чевсички ще се борим заедно за лечебното заведение”.

Д-р Начков увери, че въпреки тежкото финансово състояние на болницата заплатите се изплащат редовно, осигуряват се и необходимите медикаменти и консумативи.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button