Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияПрепоръчани
Популярно

Млади хора бяха запознати с влиянието на климата по проект

По проект „КиноДебати за устойчиво развитие“, финансиран от Фондация „ЕкоОбщност“ по програма „Младите за климат на промяна“, млади хора бяха запознати с отражението на глобалното затопляне и промените в климата на бежанската вълна. Той се изпълнява от сдружение „Знание” в партньорство със сдружение „Арте Урбана Колектив“. „Нашата идея беше чрез кино изкуството да покажем на младите хора този проблем“, заяви за БТА Ралица Попова от сдружение „Знание“.

Тя разказа, че по проекта са се организирали кинодебати и ателиета, в които са се включили студентите от СУ „Св. Климент Охридски” и Киноклуб – Ловеч, към Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”. Участниците обсъждаха климатичните промени и намесата на човека, провокирани от специално подбрани откъси от филми. Чрез инстантната фотография запечатаха борбата между природа и човек в градски условия и изработиха своето послание за климат на промяна. С подкрепата на менторите си Даниел Симеонов и Мария Дачева създадоха и филм „Летен театър без лято”, каза Ралица Попова.

„В рамките на проекта организирахме и екоработилница с Барбара Щайнман. Барбара разказа за каузата и дейностите на екоселище „Дом Вегетариум“, представи идеята за екологично стопанство, интегралния подход и екологичния целесъобразен начин на живот. Практическата част включваше както раздвижващи тялото, подобряващи емоционалния баланс дейности, така и демонстрация как сами да си направим перилен препарат от кестени“, посочи Попова.

Тя добави, че е направена петицията „Климат на промяна“, в която все още желаещите могат да се подпишат.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button