Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Изложба, разказваща как се изпълнява войнския дълг, e eкспонирана в областната администрация в Ловеч

Изложба с фотоси разказва за изпълнението на войнския дълг на няколко поколения военнослужещи. Тя е със заглавието „Фотодесант“ и е дело на Вилхелм Йоцов, фотографът на Военната академия „Г. С. Раковски“, който има зад гърба си половин век служба в българската армия. Последната спирка на пътуващата изложба е фоайето на областната администрация в Ловеч, където бе официално открита днес.

В експозицията са подредени 30 фотоса. Те показват тренировка на учебни полигони, официални чествания и празници на армията, портрети на офицери, снаряди в полет, национални и международни обучения, срещи на военнослужещи от страните членки на НАТО и др.

„Целта на тази експозиция е да покажем, че все още има българска армия, че тя е сериозна, редовна. Отговаря на съвременните изисквания, още повече в контекста на войната в Украйна. Ние, българските офицери от запаса, и тези, които служат, сме готови да защитаваме интересите на държавата ни, както и да работим за просперитета и сигурността на Република България“, каза за БТА подп. инж. Любомир Маринов, регионален координатор на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“.

Изложбата вече е гостувала в няколко населени места в страната. В Ловеч е във връзка с 6 септември, Ден на Съединението на България, и 22 септември, Ден на независимостта, и ще остане 20 дни. Организира се от Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ съвместно с Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите и Военната академия, с домакинството на областния управител и по инициатива на Военно окръжие ІІ степен – Ловеч.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button