Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Ден на отворените врати в РЗИ Ловеч

Ден на отворените врати организира Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч по повод Световния ден за борба със затлъстяването 11 октомври, съобщиха от там. Ще бъдат извършени изследвания с уред за измерване състава на организма – ръст, тегло, степен на затлъстяване, телесни мазнини, мускулна маса, висцерални мазнини и метаболизъм. Това ще стане в здравната инспекция от 9:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 16:00 часа.

Изследванията са безплатни и се извършват по Националната програма за превенция и профилактика на хронични незаразни болести, чиято основна цел е предпазване на населението от затлъстяване и даване на препоръки за здравословно хранене, каза за БТА директорът на РЗИ д-р Росица Милчева. Тя допълни, че инспекцията вече е провела през годината проучване на затлъстяването при деца от първи клас, предстои изготвянето на анализ, организирала е здравнообразователни инициативи за ученици, сред които часове по здраве на тема „Здравословно хранене“, дадени са препоръки за здравословно хранене на хората в активна възраст чрез изнесен мобилен кабинет в Ловеч, Тетевен, Луковит и Угърчин.

Д-р Милчева посочи още, че в област Ловеч процентът на затлъстели ученици е нисък, което по думите ѝ се дължи на здравословен начин на живот.

Продължава проучването на храненето на децата в детски градини, ясли и училища, осигуряващи целодневно хранене на възпитаниците си, като целта е да се постигне здравословно хранене там чрез прием на пълноценна и разнообразна храна и течности, и ограничаване на мазнини, захар и сол, добави д-р Милчева.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button