Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Безплатни профилактични прегледи в белодробната болница в Троян

Белодробната болница в Троян организира от 18 до 22 декември седмица на отворените врати като ще предлага безплатни профилактични прегледи риск от туберкулоза и всички други белодробни заболявания.

Прегледите ще се извършват  всеки работен ден на предстоящата седмица от 8.00 до 14.00 ч. от специалисти в приемния кабинет, съобщи управителят на Белодробната болница д-р Цветомила Дудевска.

“В рамките на Националната програма за контрол над туберкулозата са предвидени много дейности, но най-важната от тези дейности е на  практика профилактиката на туберкулозата, тъй като сме свидетели на нов ръст на тежките заболявания  от туберкулоза. Особено важно е това да хората, които са с някакъв тип имунен дефицит като например болните от диабет или болните с други придружаващи белодробни заболявания, със сърдечно съдови заболявания, болните които са в риск, болни които живеят в институции”.

Д-р Дудевска допълни, че преди пандемията от Covid-19 заболяемостта от туберкулоза в област Ловеч е била под средната за страната, а в момента е с 4 пункта над нея.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button