Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

По-малко паралелки за учениците след 7 клас в област Ловеч за следващата учебна година

Министерството на образованието и науката е определило за област Ловеч за следващата учебна година с три паралелки по-малко след седми клас в сравнение с настоящата учебна година. Причината е по-малкият брой ученици, които ще завършат основното си образование.

При планирането на държавния план-прием водещ фактор е броят на учениците, които завършват седми клас в съответната област, поясни началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч д-р Иваничка Буровска.

Тя даде пример с община Ловеч, където тази година завършващите седми клас ученици са със 135 по-малко:

“В зависимост от броя на учениците във всяка една община се разпределят и паралелките, съгласувани с Общините.

Трябва да планираме държавния план-прием и броя на паралелките, така че да осигурим обхвата на всички ученици на територията на съответната община.

Въз основа на анализа, който е направен от всяка една Община, тази година за област Ловеч ще бъдат предложени на Областен съвет за развитие 43 паралелки – с три по-малко.”

Буровска уточни, че предложението е да бъдат намалени с по една паралелките осми клас в средните училища  “Васил Левски” в  Ябланица и “Св. Климент Охридски” в Ловеч, както и в Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване “Сава Младенов” в Тетевен.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button