Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Община Ловеч обяви интересен конкурс за есе по повод Деня на народните будители

Община Ловеч обявява конкурс за есе на тема “Историята помни. А ние?” с подзаглавие “Моята представа за съратниците и сподвижниците на Васил Левски в Ловешко”, съобщиха от пресцентъра на местната власт.

Припомняме, че става дума за Тодор Кирков, Иван Драсов, Сем. Цвяткови, Пано Агопа, Иванчо Колев, Анастас Хитров, сем. Сиркови, Христо Цонев- Латинеца, Цвятко Хаджипавлов, Димитър Маринов, Васил Йонков, Димитър Пъшков, сем. Луканови, свещеноиконом Кръстю Никифоров.

Конкурсът е посветен на Деня на народните будители – 1 ноември. Целта е да се провокира мисленето на младите хора, творческата им изява и лична позиция; да насочи вниманието им към личности, посветили живота си в името на по-доброто бъдеще на България. Конкурсът цели възпитаване на морални ценности, родолюбие, историческа и родова памет, национална принадлежност и самочувствие.

Право на участие в конкурса имат ученици, обхванати във всички  провеждани занимания по интереси в училищата на територията на Община Ловеч, включени в Програмата за стимулиране на дейности и изяви на учениците, свързани със заниманията по интереси в ловешките училища през 2023 година. От тях се изисква ясно и точно формулирана теза; – удачно подбрани аргументи; – личностна позиция;

– оригиналност и творчески подход към темата; – езикова и стилистична култура. Необходимо е да се използва шрифт Times New Roman 12; обемът да не е повече от 2 страници формат А4. Текстът да бъде придружен със следната информация: лично и фамилно име на автора, възраст, училище, телефон за контакт.

Критерии за оценка за тематична свързаност, логическа структура на изложението, тезите да са аргументирани, езиков речник и умение да бъде използван, правопис и пунктуация

Класирането ще се извърши в две възрастови групи: от 10 до 14 години и от 15 до 19 години.  Срок за представяне на есетата: 16.10.2023 г.

Предават се в запечатан плик за Общински конкурс за есе на тема: Историята помни. А ние? “Моята представа за съратниците и сподвижниците на Васил Левски в Ловешко“ в Община Ловеч, Отдел “Образование, култура, вероизповедания, туризъм“, стая № 302, Албена Дунчева – мл. експерт “Култура“.

Награждаването ще се извърши на тържествена церемония  по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители. Класираните есета ще бъдат отличени с грамоти и атрактивни материални награди за всяка възрастова група. За контакти и допълнителна информация тел.: 068/688292, Албена Дунчева.

Конкурсът е по Програма за стимулиране на дейности и изяви на учениците, свързани със заниманията по интереси в ловешките училища през 2023 година.

Източник: Фокус

Подобни публикации

Back to top button