Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Областният управител на Ловеч свиква първото заседание на новоизбраните общински съвети в Априлци, Летница, Луковит и Троян

Първо заседание на новоизбраните общински съвети в Априлци, Летница, Луковит и Троян свиква областният управител Виктор Стойчев, съобщават от пресцентъра на администрацията. Това се прави съобразно Закона за местното самоуправление и местната администрация. Преди началото на заседанието новоизбраните общински съветници и кметове ще положат клетва да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от общината. Ще присъстват представители на общинската избирателна комисия и граждани.

След подписване и на клетвен лист общинските съветници и кметовете встъпват в правомощията си. След това заседанието продължава, водено от най-възрастния общински съветник, и вече може да бъдат вземани решения. На първата сесия се избира председателят на общинския съвет.

Заседанието в Априлци се свиква за 2 ноември (13:00 часа), в Летница за 6 ноември (14:00 часа), на 7 ноември – в Луковит (10:00 часа) и Троян (13:30 часа).

Следващата седмица ще бъдат свикани и заседанията на останалите новоизбрани общински съвети в областта.

БТА припомня, че в Априлци, Летница, Луковит, Троян още на първи тур бяха избрани досегашните кметове за следващ мандат. Това стана и в Угърчин и Ябланица, само в Ловеч и Тетевен борбата за кметския пост продължава и тази неделя.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button