Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Кметът на Ловеч Страцимир Петков отличи с кристал с герба на Общината студента на годината

Студентът на годината Трифон Попов получи от кмета Страцимир Петков кристал с герба на Община Ловеч. Отличието му се присъжда за активно участие в научни изследвания и проекти, отличен успех по време на следването и издигане престижа на Ловеч.

Попов завоюва в навечерието на Трети март националната награда “Студент на годината 2023”, която му връчи министър-председателят акад. Николай Денков. Конкурсът се организира от Националното представителство на студентските съвети.

Младият мъж е студент пети курс по медицина. Стипендиант е на фондацията “Еврика”. Активно се занимава с научни изследвания и проекти, част е от асоциацията на студентите по медицина в София. Той е от Ловеч, завършил Езиковата гимназия в града. “Благодаря много на г-н Петков, че забеляза моите усилия и ги възнагради“, коментира Попов. Сподели, че последната година за него е била много успешна, изпълнена с участия в редица конгреси, пътувания в чужбина. Заяви и твърдото си решение да остане в България, специализацията си планира да е в София.

За Националния празник каза, че е единствено правилната дата и най-важният, защото “това е ден, в който отдаваме почит към всички, които са се борили за нашата свобода и благодарение на които ние сега можем да живеем и работим свободно“.

Имам честта и привилегията да познавам Трифон, както и цялото му семейство, посочи кметът Петков, отбелязвайки, че наградата на Попов е напълно заслужена. Ловеч освен че има своите герои и своите царе и е столица на Левски, е и град на много професори, каза кметът и заяви: “Искрено ти го пожелавам!“.

Източник: Фокус

Подобни публикации

Back to top button