Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноТОП новини
Популярно

Главният архитект на Община Ловеч освобождава поста поради задгранични ангажименти

Ръководството на Община Ловеч пожела „На добър час!“ на главния архитект арх. Минчо Петков, който от 2 май 2023 г. освобождава поста, тъй като приел нови задгранични ангажименти. Кметът Корнелия Маринова му подари живописна картина от художника Станимир Видев и плакет „С най-добри пожелания“, като израз от  доброто сътрудничество през последните седем години.

„Имахме удоволствието да използваме неговата експертиза, неговия натрупан опит в чужбина и да  придвижим доста задачи напред. Сред тях бих посочила конкурса и проекта за преустройство на Бившата казарма в парк, изработването на Общия устройствен план на Община Ловеч, който е стратегически документ за общината и направлява пространственото развитие на територията.“

Арх. Петков благодари сърдечно и посочи, че сред интересните задачи са били още зонирането на проекта за Зоопарка, изграждането на индустриален парк „Балкан“, ВЕИ-проектите и др.

Арх. Минчо Петков пое поста от средата на месец април 2016 г. Той е роден в Ловеч. Той е магистър по архитектура. Завършва през 1986 г. Университета по архитектура, строителство и геодезия. От същата година работи в Териториална проектантска организация. От 1988 г. до 1991 г. е неин директор. Магистър по градоустройство от 1994 г. в университета в Синсинати – САЩ. Близо 20 години работи в САЩ, както и в други страни. През 1999 г. преподава градоустройство в университета на Синсинати. Владее английски, немски и руски език.

Източник: zetramedia.com

Подобни публикации

Back to top button