Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Директорът на ловешката болница е кандидатът за кмет на община Ловеч от “Възраждане”

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч д-р Алдин Начков е кандидатът за кмет на общината от партия “Възраждане” на предстоящите местни избори. Кандидатурата му бе обявена от народния представител и организационен секретар на партията Николай Дренчев в Националния пресклуб на БТА в Ловеч. Присъстваха също Милен Велев, председател на “Възраждане” – Ловеч, и Моника Петрова, член на “Възраждане” – Ловеч.

По думите на Дренчев, при избора на кандидат за кмет на Ловеч са се придържали към основните им изисквания, а именно да познава отлично Ловеч, да е знаеш, можеш, загрижен за съдбата и на хората, и на града, да познава нуждите им, да е управлявал много хора, да е работил с бюджет и да има визия как да изглежда един съвременен модерен град в 21-ви век. „Този човек трябва да разполага със силен, отдаден на каузата безкористен екип, който ще го подпомага в неговата работа и да разполага с безпрекословното доверие на политическата сила, която го издига и която застава зад него. Именно такъв човек е д-р Алдин Начков“, заяви Дренчев.

Д-р Алдин Начков е роден в Ловеч през 1981 г., където е получил средното си образование в Профилираната природо-математическа гимназия. След това е завършил висше образование за лекар в Медицинския университет в Плевен. Професионалната му кариера е започнала като ординатор в Отделението по хемодиализа, бил е началник на отделението. След това е ръководил Медицинския център, после е бил назначен за заместник-директор на болницата, а от октомври 2022 г. до днес е изпълнителен директор на лечебното заведение.

„Обичам града си и искам да допринеса нещо за него и за жителите. До ден днешен съм тук, въпреки всичките възможности, които съм имал да го напусна и да се реализирам на друго място. От управленските позиции, които съм заемал, съм разбрал как местната власт е много важна за качеството на живот на своите граждани, за тяхното спокойствие и реализация и как това се отразява естествено и върху сферата на здравеопазването“, каза Начков.

По думите на д-р Начков кадровият проблем не е само в здравеопазването, а и в други сфери. „За да се привлекат младите хора е нужно и икономическа стабилност, работещи предприятия, които да осигуряват достойни и сигурни доходи. Нужно е и качествено образование, развитие на спорта, да има културен живот, транспортна свързаност“, добави кандидатът за кмет.

Девизът на предизборната кампания на “Възраждане” ще е “Ловеч – град на сбъднатите мечти”, посочи Николай Дренчев. По думите му “Възраждане” излиза на тези избори с амбицията да ги спечели.

Той добави, че партията ще има кандидате за кметове и общински съветници и в останалите общини в Ловешка област. Листата с общински съветници за Ловеч ще бъде обявена другата седмица, след като бъде регистрирана в Общинската избирателна комисия.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button