Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Децата от Ловеч участваха в конкурс за плетива

124 деца и ученици от детски градини и училища в Ловеч се включиха в конкурса „Топли ръкавички, шапки и шалове, изплетени от мама и баба“. Този конкурс е организиран в чест на днешния 12 декември, който е празник на свети Спиридон, покровител на занаятите и занаятчиите.

Участници и наградени деца

Представени са 206 плетива, а комисията, назначена със заповед на кмета, определи десетте победители. Наградата за тях включва парична премия, предоставена от Ротари клуб, и грамота. Наградените деца са:
Радостин Братоев – детска градина „Първи юни“, I група
Дария Иванова – детска градина „Първи юни“, II група
Младен Тодоров – детска градина „Радост“, III група
Самуил Петков – детска градина „Зора“, IV група
Борислава Цанкова – СУ „Тодор Кирков“, I клас
Йордан Тинков – ОУ „Васил Левски“, III клас
Денислава Ивайлова – ОУ „Васил Левски“, IV клас
Симона Ивова – ОУ „Проф. Димитър Димов“, IV клас
Божидара Тодорова – СУ „Тодор Кирков“, IV клас
Пламена Генова – ОУ „Христо Никифоров“, V клас

Наградите бяха връчени на церемония на Покрития мост от кмета и президент на Ротари клуб – Ловеч, Страцимир Петков. Той подчерта, че всички участници са победители и благодари за голямото участие и майсторството на мамите и бабите, които изработиха плетивата.

Изделията, изплетени от мама и баба, ще бъдат изложени за продажба в една от къщичките на коледния базар. Парите от продажбата ще бъдат направени като дарение на детското отделение на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“. Това е още един начин, по който децата от Ловеч показват своята талант и същевременно помагат на нуждаещите се.

Източник: oblasta.com

Подобни публикации

Back to top button