Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Безплатни прегледи за туберкулоза ще се извършват в белодробната болница в Троян между 25 и 29 септември

Безплатни профилактични прегледи за риск от туберкулоза ще се извършват в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести (СБАЛББ) в Троян, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Цветомила Дудевска. Това ще стане по време на инициативата “Седмица на отворените врати” от 25 до 29 септември.

Желаещите ще бъдат преглеждани в приемния кабинет „Белодробни болести“ от 8:00 до 14:00 часа.

Целта на инициативата е откриване на лицата с най-висок риск от туберкулоза, предоставяне на здравни грижи, включително диагностика и лечение. На гражданите ще бъдат дадени препоръки за профилактика на респираторни заболявания през есенно-зимния сезон, посочи д-р Дудевска.

По думите ѝ според статистиката 1,6 милиона души умират годишно от туберкулоза. Болестта е лечима и предотвратима, а профилактиката е ключът към намаляването на заболеваемостта и смъртността, добави тя.

Безплатни прегледи за туберкулоза ще се извършват от 25 до 29 септември и в специализирания кабинет на Отделението по пневмология и фтизиатрия на МБАЛ “Д-р Иван Селимински” – Сливен, съобщиха преди дни от лечебното заведение.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button