Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Увеличават се часовете без вода в Ловеч, въвежда се режим и в Тетевен

В Ловеч се въвежда нов режим на водата заради продължаващото засушаване и значително намалелия дебит на основния водоизточник, който захранва града – водоснабдителната група „Черни Осъм“. Водоподаването вече ще бъде прекъсвано – от 10:00 часа до 16:00 часа и от 23:00 часа до 6:00 часа, съобщиха от ВиК АД – Ловеч.

БТА припомня, че това е четвъртата промяна на режима от 5 октомври насам. Времето без вода в денонощието се удължава с още два часа.

В село Прелом водоснабдяването ще бъде осигурено от 8:00 часа до 19:00 часа през два дни, считано от 25 октомври.

Продължават ограниченията във водоползването за питейно-битови нужди, забранява се ползване на питейна вода за поливане на зелени площи, миене на балкони, улици и моторни превозни средства.

От водоснабдителното дружество информират още, че във връзка със силното намаляване на дебитите на водоизточниците, използвани за питейно-битовото водоснабдяване на Тетевен и с оглед осигуряването на достатъчни за питейно-битовите нужди на населението водни количества, от днес се въвежда режим на водата и в Тетевен, като подаването на вода за града ще бъде спирано всеки ден от 22:30 часа до 6:30 часа през нощта и от 12:00 часа до 16:00 часа през деня.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button