Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Рисковете от употребата на алкохол разясняват на ученици в Ловешко по време на здравно-образователна кампания

Рисковете от употребата на алкохол разясняват на ученици в Ловешко по време на здравно-образователна кампания на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч, съобщават от институцията. Дейностите са част от Националната програма по хронично незаразни болести.

Кампанията е започнала на 6 февруари и ще продължи до 28 този месец в училища в Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит и Ябланица.

Целта на кампанията е да се повиши здравната култура на учениците за здравословен избор на живот, да се информират младите хора за рисковете от употребата и злоупотребата с алкохол, алкохолната зависимост и нейните здравни, социални и икономически последици. Разясняват се и последствията от консумация на некачествен и/или незаконно произведен алкохол и възможностите за справяне със ситуации, водещи до злоупотреба с алкохол.

Обученията включват образователна част с представяне на презентационен материал на тема „Ти избираш“  за последствията от употребата на алкохол. Предвидени са още интерактивни игри като демонстрация със специални очила, които създават усещане като след употреба на алкохол, разрешаване на казуси „Как ще постъпиш“, разиграване на ситуации “Старт в живота без алкохол“ с влизане в конкретна роля и с вземане на правилни решения и формиране на нагласи за носене на отговорност за собственото поведение.

До момента в дейностите са участвали 64 ученици, на възраст 12-14 години, от четири училища.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button