Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Ремонтът на канализацията на ловешката болница е ангажимент на общината, заявиха в своя позиция от „Възраждане“

Ремонтът на канализацията на ловешката болница е ангажимент на общината. Това заявяват в позиция до медиите от политическа партия „Възраждане“ по повод прессъобщение на Община Ловеч, в което се посочва, че въпреки изпратеното предупредително писмо до директора на Многопрофилната болница за активно лечение в Ловеч, че започва ремонт на прилежащата улица „Д-р Съйко Съев” и трябва да се предприемат необходимите спешни мерки по канализацията, до настоящия момент нищо не извършено.

На пресконференция на „Възраждане“ в Националния пресклуб на БТА в Ловеч, на която директорът на болницата д-р Алдин Начков бе представен като кандидат на партията за кмет на общината, той посочи в отговор на въпрос на БТА, че са предприели действия, но в рамките на ремонта на улицата не е възможно изготвянето на проект за канализацията, тъй като това би отнело три-четири месеца. Ще се търсят варианти, чрез които да не се нарушава ремонтираното пътно платно.

„Ако общината наистина беше загрижена за запазването на болницата, тя трябваше да изгради този проект, който е незначителен на фона на инвестиционните ѝ апетити, а за болницата е тежък и несвойствен. Най-малкото можеше да помогне за проектиране на съоръжението“, се посочва в позицията на „Възраждане“.

Законът е ясно регламентиран – съгласно Чл. 6. (1) от Наредбата за изграждане на елементите на техническата инфраструктура и гаранциите при строителството гласи, че финансирането на изграждането на общинската техническа инфраструктура – улици, улично осветление, водопроводи и канализация, се осигурява от бюджета на община Ловеч. Може и собственикът на имота да финансира канализационното отклонение, по изключение и само с негово съгласие, пише още в позицията на „Възраждане“.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button