Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПолитикаТОП новини

Проведе се първото за мандата заседание на Съвета за икономическо развитие в Ловеч

Проведе се първото за мандата заседание на Съвета за икономическо развитие в Община Ловеч. Участваха кметът Страцимир Петков, Стефан Тихолов, председател на Общински съвет – Ловеч, заместник-кметът Цветелин Винчев, представители на бизнеса в общината, директорът на Текнически колеж – Ловеч, и служители от администрацията.

“За мен като кмет е важно да чуя Вашите предложения за развитието на Ловеч. Ценя експертизата и професионалния опит на всеки един от Вас, затова тези срещи са изключително важни“, каза Петков при откриване на заседанието.

По предложение на кмета единодушно бе избран за председател на Съвета Ивайло Стоянов, изпълнителен директор на “Балкан“ АД. За заместник-председател и секретар бяха избрани съответно Цветелин Винчев и Татяна Тодорова от Търговско-промишлената палата в Ловеч.

Освен структурирането на Съвета присъстващите обсъдиха и други теми, като недостига на квалифицирани кадри за бизнеса.

Радина Банкова, собственик на фирма, предложи да се организират посещения на ученици до седми клас в производствата. По този начин да се запознаят децата с процеса на работа и нагледно да добият представа за различите професии.

Ирина Митева, директор на Бюро по труда – Ловеч, препоръча на работодателите да помислят за заплащане, което да мотивира младите хора да остават да работят в Ловеч, и стипендии за ученици в дуалното обучение, които да са обвързани с продължаване на трудовата заетост в съответната фирма. Тя представи и новостите в дигитализирането на Агенцията по заетостта, което ще облекчи кандидатстването на работодателите по различните програми.

Кметът благодари на всички за ползотворния разговор и допълни, че Общината ще е партньор на всеки един, който желае да работи за икономическото развити на региона, и дори с малки стъпки, да вървим към реализирането на големите цели.

Източник: Фокус

Подобни публикации

Back to top button