Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Подписаха споразумения за партньорство между Община Ловеч и „Балкан“ АД

Днес бяха подписани споразумения за партньорство между Община Ловеч и „Балкан“ АД . Своите подписи и печат под споразуменията за различни обекти положиха кметът Корнелия Маринова, Ивайло Стоянов, изпълнителен директор на „Балкан” АД, Иваничка  Енчева, изп. дл. главен счетоводител на Община Ловеч. На събитие присъства и заместник-кметът Даниел Колев.

Ивайло Стоянов сподели: „Като собственик на Индустриален парк „Балкан“ ние възнамеряваме да подадем проектно предложение по програмата за публична подкрепа на индустриалните паркове и привличане на инвеститори по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Дейностите са изграждане на довеждаща инфраструктура на индустриалния парк и изграждане на техническа инфраструктура. Тези обекти са важни за общината, защото ще подобрят бизнес климата и ще са предпоставки за привличане на нови инвеститори. Община Ловеч е наш партньор по четири споразумения с „Балкан“ АД за изграждането на довеждаща инфраструктура, като общината няма финансови ангажименти. Специално благодаря на Корнелия Маринова, както и на цялата администрация, за високия професионализъм  и съдействието на бизнеса“

Кметът Корнелия Маринова коментира: „Ние няма как да не подкрепим тези намерения на оператора на Индустриален парк „Балкан“, тъй като такъв е общественият интерес и не можем да си позволим да пропилеем тази възможност за привличане на средства. Сигурна съм, че тази инфраструктура ще създаде повече удобства за гражданите и като цяло за бизнеса.“

Споразуменията се сключват с оглед изискването на Програмата за изграждането на нова, реконструкция и/или рехабилитация на съществуваща довеждаща инфраструктура, която следва да присъедини парка към мрежи — публична държавна или общинска собственост.

Източник: Община Ловеч

Подобни публикации

Back to top button